Bryllup

Sjernarøybryllupet

Det er veldig mye å tenke på i forbindelse med bryllup. Det er mange hensyn å ta, mye som skal handles inn, mye som skal vurderes. For mange tanker i hodet på en gang, kan fort føre til stress. Stress er livsfarlig, og vi unner ingen å stresse mer enn strengt nødvendig. Bryllupsdagen (og natten) skal være en opplevelse og et minne for livet, som skal nytes fra start til slutt. Forstyrrende elementer bør raskt ryddes av veien, avgjørelser bør tas effektivt, slik at det blir mest glede, minst stress og arbeid.

Jo mer som kan delegeres til andre, jo bedre:

Vi har relativt god erfaring med bryllup, både våre egne og andres - og kan tilby Sjernarøybryllupet (tm) der vi hjelper deg i den grad du selv velger. Vi kan ordne alt fra (J)A til Å, fra begynnelse til slutt, eller du kan velge de elementer du måtte ønske, fra vår rikholdige bryllupsmeny:

DAGEN FØR DAGEN

I et bryllup treffes mye forskjellige mennesker. Noen kjenner hverandre godt, noen har aldri truffet hverandre før, og noen er "bare på nikk" For å oppnå optimal hygge og velvære også for alle gjester, - vil vi sterkt anbefale å gjøre som man gjorde i gamledager;  Bryllupsfeiring 3 dager til ende! Det skjer en gang i livet, gjør det minnerikt!

Dag 1 fyller vi med aktiviteter for store og små (natursti, quiz, skattejakt, el.l) med påfølgende samling i baren til sosial mingling og generell hygge i godt og trygt selskap.

Dag 2 : Den Store Dagen

Dag 3 våkner brudefølget opp til Lyden av Sjernarøy og møtes til en bedre frokost i vår restaurant før alle reiser hjem med bagasjen proppfull av gode minner.

LOKALET / MENYEN

Vi har flere lokaler passende til bryllup, og har erfaring både med vår-, sommer-, høst- og sågar vinterbryllup. I alle våre lokaler formelig henger kystkulturen i veggene - dere velger hvordan lokalene skal pyntes - vi bidrar i den grad dere har ønske om det. Vi kan levere alt klappet og klart, blomster, pynt, bordkort, meny, tallerker, glass og det hele, eller dere kan plukke ut de elementer dere selv vil styre..

Når det kommer til maten, kan dere la oss komme med et forslag fra vår fest- og bryllupsmeny, eller kom med deres spesielle ønsker, så finner vi nok en løsning - sammen.

KIRKEN

Sjernarøy Kyrkje ble bygget i renessansestil i 1636. Kirken var lenge i privat eie, futen Nils Hundte kjøpte kirken på auksjon i 1724 av kongen for 175 riksdaler. Etter den tid var det flere private eiere, sist Olav Andersson Nesheim som solgte kirken til Sjernarøy Herad (kommune) i 1847.

Byggverket er lafta tømmer, innvendig er kirken rosemalt, utvendig rødmalt. Det er plass til ca. 160 personer i kirken, som faktisk er blant landets vakreste renessansekirker.

Om ønskelig ordner vi kontakt med presten, vi kan også ordne transport til og fra kirken, både til lands og til vanns. Kanskje brudeparet ønsker å bli rodd fra kirken, slik de gjorde det i gamledager? Mulighetene er mange, kun fantasien setter begrensning. Trenger fantasien litt hjelp, man vi nevne at for ca. 350 år siden var Furre Gaard en kongsgård, så det er slettes ikke umulig at det har blitt feiret storlagne bryllup her tidligere..

TOASTMASTEREN

Toastmasteren skal ikke bare skåle, fortelle vitser og tildele taletid, toastmasteren er selve navet i festen, som holder en viss kontroll i galskapen.

Toastmasteren er den som passer på at alt skjer når det skal skje, - programlederen for showet, om du vil

Du visste det kanskje ikke, men på Sjernarøy har vi også en av landets beste og mest rutinerte toastmastere, Nils Trygve Hauge. Nils Trygve styrer selskapet fra start til slutt med stø hånd, og kommer med våre varmeste anbefalinger.

MUSIKKEN OG SANGENE

Musikksmak finnes det sikkert like mange varianter av som det gjør mennesker. Vi har god erfaring med musikere både som bryllupsarrangør, arrangør av firmafester og sågar god gammeldags bryggedans. Vi kommer gjerne med forslag både til musikere og sanger til avsynging eller musikk til de forskjellige begivenhetene - som eksempelet viser.. Vi kan ganske sikkert finne noe som passer din smak - spør oss gjerne!

BRYLLUPSNATTEN

Stort mer enn å sørge for at både de lykkelig nygifte (og eventuelt dems gjester) faktisk finner frem til sengene sine skal vi ikke involvere oss i. Snaut 200 senger fordelt på 14 hytter og 7 leiligheter hos vår samarbeidspartner Furrehytter, står til deres disposisjon. God natt, drøm søtt!

Klikk på bildet for tips til aktiviteter på dagtid